Modeli Hyundai Motor grupe IONIQ 5 i STARIA osvojili su GOOD DESIGN nagrade
  • Hyundai osvaja nagrade u pet različitih kategorija, sa novo predstavljenim namenskim BEV i MPV modelima koji su značajno istaknuti u kategoriji transportnih sredstava.

  • Pomenute nagrade odražavaju konkurentnost Hyundai-evog dizajnerskog identiteta na globalnom tržištu

SEUL, Januar 11. 2022. - Kompanija Hyundai Motor objavila je višestruko dobijena priznanja na dodeli GOOD DESIGN nagrada za 2021.godinu, a njeni modeli IONIQ 5 i STARIA su izabrani kao pobednici u kategoriji transportnih sredstava. Hyundai Motor je takođe trijumfovao u nekoliko drugih kategorija, uključujući interaktivne medije, sisteme za kućnu upotrebu, mobilne aplikacije i grafički dizajn.

“ Veoma smo počastvovani što smo priznati od strane programa GOOD DESIGN za naša veoma važna predstavljena vozila i inovacije,” rekao je SangYup Lee, izvršni potpredsednik i šef Hyundai Global Design centra. “Ukazana čast govori o izvanrednom radu našeg dizajnerskog tima, koji je svoju strast i srce uložio u ovaj projekat kao i inženjeri R&D (istraživanje i razvoj) centra koji su zajedno omogućili pomenuto dostignuće. To takođe odražava konkurentnost Hyundai-evog dizajnerskog identiteta na globalnom tržištu. ”

IONIQ 5 je Hyundai-evo vozilo srednje veličine izgrađeno na namenskoj platformi za električno vozilo na baterije (BEV). Njegov progresivni dizajn istražuje novu električnu tipologiju koja je uspešno prihvaćena od potrošača širom sveta. Hyundai-eva spoljašnja parametarska svetla pružaju poseban, moderan stil i istovremeno predstavljaju bezvremensku dizajnersku vrednost modela IONIQ 5.

Tema ‘Životnog prostora’ se proteže kroz unutrašnjost IONIQ 5, pre svega najistaknutiju na Universal Island, pokretljivoj konzoli i ravnom podu gde su smeštene baterije. Većina unutrašnjih konzola IONIQ 5, kao što su sedišta, unutrašnja zaštitna obloga krova, okviri vrata, pod i naslon za ruke, su izrađeni od ekoloških materijala, što odražava Hyundai-evu posvećenost čistijoj i održivijoj budućnosti.

STARIA, višenamensko Hyundai vozilo (MVP), može se pohvaliti upadljivim futurističkim i tajanstvenim spoljašnjim izgledom koji podseća na svemirski brod. Linija koja se proteže dužinom celog vozila podseća na krivu svetlosti koja tokom svitanja osvetljava zemljin horizont, kada se posmatra iz svemira.

Enterijer modela STARIA inspirisan je enterijerom prekookeanskih brodova i pruža jedinstvenu atmosferu u čijem je fokusu pogodnost vozača i udobnost putnika. Zahvaljujući spuštenim bočnim linijama na karoseriji i bočnim panoramskim prozorima poboljšana je celokupna vidljivost i pruža osećaj prostranosti. Pomenuti osećaj prostranosti, inspiran je tradicionalnom korejskom ‘hanok’ arhitekturom i omogućava putnicima osećaj integrisanosti unutrašnjeg enterijera sa spoljašnjim vizualima.

Ispod je lista Hyundai Motor proizvoda i inovacija koja su zaslužila priznanje na dodeli GOOD DESIGN nagrada za 2021.godinu.

Kategorija transportnih sredstava

  • IONIQ 5
  • STARIA
  • E-Pit ultra brza stanica za punjenje

Kategorija interaktivnih medija

  • Hyundai Infotejnment Sistem - Aqua Design (Vodeni dizajn)
  • Hyundai EV Infotejnment Sistem - Jong-e
  • Hyundai N Infotejnment Sistem

Kategorija sistema za kućnu upotrebu

  • HTWO Sistem za proizvodnju energije vodonika

Kategorija mobilnih aplikacija

  • Hyundai aplikacija za povezivanje - Bluelink

Kategorija grafičkog dizajna

  • Hyundai Brand Collection

Program GOOD DESIGN nagrada proslavlja 71 godinu postojanja, i jedno je od najstarijih dizajnerskih takmičenja na svetu. Tokom svake godine program bira listu dizajna proizvoda i grafike koji predstavljaju nove pravce za inovacije i ulaze u konkurentske proizvode na svetskom tržištu. Za više informacija o nagradama GOOD DESIGN posetite zvanični sajt: https://www.good-designawards.com/

Najnovije

Povratak na listu

www.hyundai.rs koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, integracije s društvenim mrežama. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.